loading

Aktualnosti

Digitalnim alatima do novih metoda rada

Digitalnim alatima do novih metoda rada

30. ožujka 2022.

Zaposlenici SDDH i Društva distrofikov Slovenije (DDS) sudjelovali su na prvoj cjelodnevnoj edukaciji koja je bila usmjerena na korištenje digitalnih alata za promociju sposobnosti mladih s MD u sklopu projekta „Digitalni prozor u svijet MD“ 29. ožujka 2022. Trening su vodili Milan Koštro, direktor i Matej Radnić, specijalist za digitalne medije, agencije Panda komunikacije. 

Na početku su predstavljena osnovna znanja o digitalnoj i medijskoj pismenosti te vezani zakonski okviri na području Hrvatske i EU. Ukazano je i na problematiku koja se veže uz pismenost i utjecaj medija. Posebna pozornost se posvetila dezinformacijama na internetu i širenju lažnih vijesti, odnosno, savjeti o tome kako prepoznati iste i korištenju provjerenih informacija. Nakon uvodnog teoretskog dijela, edukacija se usmjerila na temu stvaranje digitalnog sadržaja u kojem je predstavljena izrada materijala u Canvi i prednosti Newsletter-a za organizacije. Predstavljeni su digitalni sadržaji koji bi mogli biti korisni u radu Youth Workera SDDH-a i DDS-a i ono za što su mladi trenutno zainteresirani, ali i različite dobne skupine. Pobliže je objašnjeno funkcioniranje i snimanje Podcast-a te prednosti koje on ima. Isto tako, ukazano je na dobre i loše strane web stranica uključenih organizacija i način na koji bi se mogla povećati vidljivost aktivnosti i bolja povezanost sa željenom populacijom. Posebno vrijeme tijekom edukacije posvetilo se svrsishodnom korištenju društvenih mreža. 

Tijekom cijele edukacije sudionici su povezivali sadržaj s vlastitim znanjima i iskustvima, a predavači su davali konkretne savjete za digitalne sadržaje svih sudionika. 

 

 

  • Drustvo-distrofikov
  • Agencija za mobilnost
  • Erasmus +
  • Sufinancira EU
  • SDDH
Ova web stranica je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija