loading

Aktualnosti

Drugi transnacionalni sestanek, Slovenija (Ljubljana, Izola)

Drugi transnacionalni sestanek, Slovenija (Ljubljana, Izola)

11. travnja 2022.

Članovi timova koji rade s mladima s MD iz SDDH i DDS (Youth Workeri) održali su Drugi transnacionalni sastanak tijekom provedbe Erasmus+ projekta „Digitalni prozor u svijet MD“. Napravljen je presjek i analiza provođenja projektnih aktivnosti, usklađeni i dogovoreni vremenski okviri za daljnje provođenje te su članovi timova razmijenili iskustva u razvijanju metoda rada s mladima. Na sastanku su posebno predstavljeni primjeri dobre prakse obje organizacije koje će implementacijom u projektne aktivnosti doprinijeti kreiranju metoda rada s mladima s MD. Obje organizacije dale su veliki doprinos u dvosmjernom prijenosu znanja i tako istovremeno ojačale vlastite kapacitete za rad s mladima s MD. I ovaj transnacionalni sastanak temelj je unapređenja suradnje te zalog za daljnji razvoj i multipliciranje uspostavljenih metoda rada s mladima s MD. Razmjenom ideja o poboljšanju projektnih aktivnosti, posebice u razvoju alata za rad s mladima u svrhu osnaživanja mladih za prepoznavanje vlastitih potencijala, napravljeni su prvi koraci u osmišljavanju provedbe nacionalnih događaja koji će biti glavna manifestacija Projekta s ciljem promicanja talenata mladih s MD.

Drugi transnacionalni sastanak održan je u sklopu dvodnevnog studijskog putovanja u Sloveniju 24. i 25. ožujka 2022. Prvog dana u Ljubljani Youth Workeri SDDH i mladi s MD iz Hrvatske upoznali su i razgledali poduzeće Birografika BORI d.o.o. te posjetili prostorije Društva distrofikov Slovenije gdje su članovi tima DDS-a predstavili svoje djelovanje i posebne socijalne programe za osobe s MD. Drugog dana u Izoli je održan Okrugli stol na kojem su zaposlenici partnerskih organizacija razmijenili iskustva u radu s mladima, izazove i primjere dobre prakse, a mladi s MD predstavili su svoja iskustva podrške i osnaživanja za uključenost i djelovanje u društvu. Dodatno u Izoli, fizioterapeuti koji su bili u timu SDDH imali su priliku od slovenskih kolega upoznati rehabilitacijski centar u sklopu Doma dva topla namijenjen za osobe s MD i NMB.

 

  

  

  

  

 

  • Drustvo-distrofikov
  • Agencija za mobilnost
  • Erasmus +
  • Sufinancira EU
  • SDDH
Ova web stranica je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija