loading

Aktualnosti

Osobna iskaznica potencijala (online program)

Osobna iskaznica potencijala (online program)

17. veljače 2022.

„Nema tog vjetra koji bi bio naklonjen onome tko ne zna kamo plovi!“

(Michel Montaigne, 1533. – 1592.)

 

Provedba treninga Youth Workera (YW) SDDH i YW partnera Društva distrofikov Slovenije (DDS) o osvještavanju potencijala i sposobnosti, u sklopu Erasmus+ projekta „Digitalni prozor u svijet MD“, započela je online programom Edukator ID – osobna iskaznica potencijala 16. veljače 2022. godine.

Tijekom treninga koji se sastoji od pet modula, YW SDDH i DDS će otkrivati potencijale i sposobnosti u svrhu izrade metode rada s mladima s mišićnom distrofijom (MD) koju će koristiti u otkrivanju i poticanju njihovih sposobnosti, talenata te razvoju vještina. Sudionici treninga će kroz pet modula steći znanja o prepoznavanju i poticanju talenata kod mladih s MD s elementima:

   • ostvarivanja potencijala,
   • prepoznavanja snaga, stilova osobnosti, interesa, uloga i vrijednosti,
   • samoprocjena sposobnosti i interesa u svrhu osvještavanja talenta,
   • motivacija i samomotivacija za daljnji razvoj sposobnosti,
   • kako svojim talentima mogu doprinijeti zajednici.

Edukator ID je inovativni alat otkrivanja sposobnosti, talenata, interesa i osobne motivacije koji će pomoći YW SDDH i DDS da upoznaju i ostvare puni potencijal osobno i profesionalno. Kroz Edukator ID program upoznat će sve važne sastavnice svog potencijala kako bi se osjećali ostvarenije, ispunjenije i zadovoljnije te jasnije krenuli prema ostvarenju ciljeva. Program Edukator ID – osobna iskaznica potencijalapomoći će YW u prihvaćanju sebe, vlastite autentičnosti, gradnji samopouzdanja i kvalitetne slike o sebi te osobnim i poslovnim odnosima. Kroz program sudioniciotkrivaju svoj potencijal, uče konkretizirati korake ostvarenja potencijala te kako upravljati sobom što predstavljaosobni i profesionalni benefit. Osobni razvoj pokriva odnos prema sebi, drugima kao i ulogama te okolnostima. Osim osobnog razvoja, program omogućujeYW da na inovativan i kreativan način pristupe razvoju vlastite karijere i rada kroz obuhvaćanje elemenata koji predstavljaju autentične mjere profesionalnog rasta i razvoja timova, a time i organizacija SDDH i DDS.

U Modulu 1.: Elementi ostvarenja punog potencijala, koji se održao 16. veljače u obliku intenzivnog online grupnog rada, YW SDDH i DDS su uvodno na interaktivan način ušli dublje u svaki od elemenata potencijala te zatim započeli susret s refleksijom na naše trenutno stanje kako bismo znali u koja se područja trebamo usmjeriti i u kojim dijelovima naš potencijal radi maksimalno, a na kojim elementima trebamo raditi.Na tom inspirativnom i slikovitom putu, pod vodstvom trenera mag.act.soc.Ivana Đorđića, YW su otkrivali što je to potencijal, koje su im definicije uspjeha u karijeri i životu, kakav je osobni put rasta i razvoja te o korištenju najveće snage i potencijala na svom poslu. Interaktivnim sudjelovanjem u praktičnim vježbama YW su spoznali ključne sastavnice na putu ostvarenja potencijala, što je sve potrebno na tom putu, o poznavanju i korištenju potencijala, smjeru i planu razvoja te razvijanju stručnosti u području u kojem želimo maksimizirati svoj potencijal.

Iskazujući izrazito zadovoljstvo načinom rada i sadržajem treninga, YW SDDH i DDS nestrpljivo i motivirano čekaju nastavak treninga kroz preostale module.

 

 • Drustvo-distrofikov
 • Agencija za mobilnost
 • Erasmus +
 • Sufinancira EU
 • SDDH
Ova web stranica je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija