loading

Aktualnosti

Prvi transnacionalni sastanak i nastavak treninga

Prvi transnacionalni sastanak i nastavak treninga "Osobna iskaznica potencijala"

02. ožujka 2022.

Dana 27. i 28.2.2022. godine u Zagrebu, u prostorijama SDDH u Novom Jelkovcu, održan je Prvi transnacionalni sastanak u sklopu Erasmus+ projekta „Digitalni prozor u svijet MD“. Sastanku je prisustvovalo šest zaposlenika SDDH i pet zaposlenika partnerske organizacije Društva distrofikov Slovenije (DDS).

Prvi dan sastanka predsjednice partnerskih organizacija održale su pozdravne riječi nakon čega je napravljen pregled provedenih aktivnosti na projektu „Digitalni prozor u svijet MD“, predstavljen vizualni identitet, promotivni materijali te web stranica Projekta. U nastavku je održan radni sastanak timova SDDH i DDS o temama i aktivnostima Projekta:

  • diseminacija informacija i rezultata Projekta,
  • program aktivnosti nacionalnih događaja u svrhu promoviranja talenata mladih s MD,
  • definiranje termina i sadržaja studijskog putovanja u Sloveniju,
  • utvrđivanje datuma i sadržaja okruglih stolova za razmjenu dobrih praksi i iskustava – online i uživo.

O navedenim temama doneseni su zaključci i utvrđeni budući zadaci za svakog partnera.

Drugi dan sastanka bio je većim dijelom usmjeren na program Edukator ID – osobna iskaznica potencijala i trening Youth Workera SDDH i DDS. Nastavak je to programa čiji je Modul 1 održan online 16. veljače 2022. godine. Voditelj treninga Ivan Đorđić, mag.act.soc., u ovom intenzivnom treningu uživo održao jeModul 2: Talenti i dio Modula 4: Osobine ličnosti (Stilovi osobnosti). Sudionici treninga su, nakon što su tijekom pripremne faze za edukaciju riješili niz upitnika, dobili rezultate o svojim talentima koje su na treningu uživo detaljnije proučavali i povezivali s vlastitim funkcioniranjem, ali i timski uspoređivali u partnerskim organizacijama pa su na taj način, uz bolje upoznavanje sebe, sudionici dublje upoznali i svoje radne kolege i suradnike. Ovakav način učenja u radnom kolektivu može doprinijeti boljem razumijevanju postupaka svojih kolega, ali i dodjeli zadataka pojedinoj osobi ovisno o njezinim talentima kako bi se posao obavio na najbolji mogući način. U dijelu treninga kada je tema bila osobine ličnosti, uz uočavanje različitih osobina kod sebe, svaki sudionik dobio je informacije kako ga ostale osobe vide. Također, budući da se trening održavao uživo, aktivnosti su se mogle provoditi na zanimljiviji, interaktivniji način zbog korištenja prostora i socijalne interakcije koja je svima zbog pandemije bila uskraćena.

Uz pregršt novih znanja o sebi i svojim kolegama, svi sudionici izrazili su veliko zadovoljstvo kojem je uvelike doprinijelo održavanje treninga uživo jer se time dobila nova dimenzija povezivanja i učenja te se svi vesele nastavku treninga.

Nakon održanog treninga, timovi SDDH i DDS proveli su završnu raspravu i evaluaciju svih dosada provedenih aktivnosti Projekta čime je završen dvodnevni Prvi transnacionalni sastanak projekta „Digitalni prozor u svijet MD“.

  

lankas  

  

  

  • Drustvo-distrofikov
  • Agencija za mobilnost
  • Erasmus +
  • Sufinancira EU
  • SDDH
Ova web stranica je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija